Öğreniyoruz...

Öğrendiğimiz bilgileri tekrarlıyoruz.

Yazıyoruz...

Daha fazlasını ve doğrusunu verebilmek için araştırdıktan sonra yazıyoruz.

Paylaşıyoruz...

yararlı olacağını düşündüğümüz bilgileri sizlere ulaştırıyoruz.
 

Finans Nedir ?

23 Kasım 2014 Pazar

Finans iki ilgili faaliyeti tanımlayan geniş bir terimdir. Birincisi paranın nasıl yönetileceğinin incelenmesi ikincisi ise gerekli fonların elde ediminin gerçek sürecidir çünkü bireylerin, işletmelerin ve devlet kurumlarının hepsini çalıştırmak için finansman gerekiyor.








Bu alan genellikle 3 alt kategoriye ayrılır:

  • Bireysel Finansman
  • Kurumsal Finansman
  • Kamu Finansmanı

Her 3 kategoride de sağlam yatırım takibi, düşük maliyetli kredi alma, ödenecek borçlar için fon tahsisi, ve bankacılık gibi faaliyetlerle ilgilidir. Ancak her birinin kendine özel hususları vardır. Örneğin bireylerin emeklilik harcamaları için fona ihtiyacı vardır. Bu demek oluyor ki çalışma yılları esnasında yeterli yatırımı yapıyorlar ve uzun vadeli yatırımlarına uygun portföy dağılımını sağlıyorlar. Büyük şirketler, buna karşın ek fonların içinden tahvil ihracı veya hisse senedi teklifinin yükselip yükselmeyeceğinin kararını vermek zorunda olabilir. Yatırım bankaları bu tür düşünceler üzerindeki firmaların danışmanlığını yapabilir ve onların menkul kıymetler piyasalarına yardım edebilir.

Kamu Finansmanına gelince, parayı yönetmenin yanı sıra onun gün ve gün işlemleri için, bir devlet kurumunun, ayrıca büyük sosyal sorumlulukları vardır. Devlet kurumlarının amaçları ise kendi vatandaşlarına gelir dağılımını adil bir şekilde ulaştırması ve bu politikalarını yasallaştırarak istikrarlı bir ekonomiye liderlik etmesidir.


Not : Yanlış bilgilendirmek istemediğim için kendi bilgilerimden çok referanstaki adresin bilgilerine yer verdim. İnşallah yararlı olmuştur.


Referanslar
http://www.investopedia.com/ask/answers/12/finance.asp


0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe