Öğreniyoruz...

Öğrendiğimiz bilgileri tekrarlıyoruz.

Yazıyoruz...

Daha fazlasını ve doğrusunu verebilmek için araştırdıktan sonra yazıyoruz.

Paylaşıyoruz...

yararlı olacağını düşündüğümüz bilgileri sizlere ulaştırıyoruz.
 

Polonya'ya En Ucuz Nasıl Gidilir ?

17 Kasım 2016 Perşembe


Erasmuslar için yani daha çok öğrencilerin kullandığı yöntemler var, takdir edersiniz ki direkt uçuşlarda bir servet gidiyor fakat bizim gibi birazcık yorucu bir yolu seçerseniz çok çok daha ucuza gelen bir plan yapabilirsiniz. Bir kaç arkadaşım Ukrayna ve Almanya üzerinden geçti fakat ben Budapeşte'yi tercih ediyorum. İstanbuldan hem bildiğimiz firma olan Pegasus ile gidiyorum hem de çok ucuza denk geliyor tabi ki bu sadece uçak kısmı bir de otobüs tarafı var...




Şimdi İstanbul'dan çıktınız diyelim Budapeşte'ye indiniz peki buradan sonra nasıl yola devam edecez ? İşte burada devreye Polskibus giriyor. Buradan Krakow'a veya Polonya'da istediğiniz bir şehre çok rahat gidebilirsiniz.

İndiğiniz zaman 200E şehir içi otobüslerine bineceksiniz son durağına kadar gideceksiniz (AMAN DİYİM BİLET ALMAYI UNUTMAYIN) çok pis cezalar var. Biletleri makinelerden banka kartıyla bile alabilirsiniz çok basit bilet alması.

İkinci aşamamız ise metro aşaması aynı şekilde bilet alıyoruz metro için (2 bilet lazım olacak çünkü aktarma yapacaz metroda)

200E ile metroya geldik Kobanya Kispest durağındayız metroya doğru yol alıyoruz. M3 metrosuna biniyoruz ve bundan sonraki durağımız KalvinterKalvinter durağında inecez çünkü buradan M4 metrosuna geçiş yapmamız gerekiyor buradan sonra da Kelenföld Vasutallomas'da inecez.

İşte Polskibus otobüsümüz buradan kalkıyor. (Kelenföld Vasutallomas'da) Biraz yorucu bir yolculuk olabilir Krakow'a 8 saatte geçiyor ama öğrenci için hayat kurtarır 1000 küsür TL yerine 200 tl ile gidişi halletmiş olursunuz hatta belki daha bile az eğer önceden plan yapıp biletleri aldıysanız.

Polskibus hakkında kısa bir bilgi

Belli bir yeriniz yoktur tabi Polskibus Gold'dan almadıysanız otobüsü içeri de telefonları şarj edebilirsiniz. Koltuğun alt tarafında priz vardır. İnternet şansa bağlıdır geçen gittiğimde yoktu bir öncekinde vardı mesela.

İnternetten aldığınız bileti yazıcıda çıkartın rezervasyon numarasına bakıp sizi içeri alıyorlar ya da telefona screenshot da alabilirsiniz fakat şarjı falan biter siz yine garantiye alın. Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. 



Burada da şehir merkezinden havaalanına dönüşün fotoğraf şeklinde anlatımı var fakat aynı sıralamayı tersten yaparsanız da aynı sonuca ulaşırsınız her şeye rağmen eliniz de kalsın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe